Skip to main content

Nyhed nyhed Nu også smagninger med Fransk ædel fadlagret spiritus

Når talen falder på destilleret fadlagret fransk spiritus, tænker de fleste nok Cognac, og det med god grund. Foruden Cognac har Frankrig dog meget mere at byde på. De fleste kender til Calvados, æble brændevinen, som for at være ægte skal destilleres på 37 forskellige æble sorter. Mange har også haft snuden i et glas Armagnac. Det er ikke usædvanligt at støde på påstanden, at Armagnac og Cognac er det samme blot fra forskellige regioner. Faktisk minder fremstillingen af Armagnac mere om Skotsk Single Malt. Når talen falder på Whisky, bør det nævnes at det laver franskmændene altså også. Prune er en fornem fadlagret spiritus lavet på blommer. Marc må ikke glemmes, fremstillet på samme måde som italienerne laver deres grappa. Brændevin lavet på druekvas og druesten.

I det hele taget kommer vi godt og grundigt i dette mirakel af en mad og drikke nation

Indtil videre er der lavet aftale om en Fransk aften med Græsted Kro, det bliver lørdag den 11. marts. Jeg har også lavet en aftale med restaurant Kareten, her mangler vi bare datoen.