Skip to main content

Romsmagning hjemme – her er mine 7 bedste tips

Lyst til en A.H.Riise romsmagning hjemme eller på din arbejdsplads, i vinklubben. Ja hvor som helst fungerer i virkeligheden. Bare samle en gruppe mennesker med lyst til noget godt i glasset. Viden og erfaring behøver du ikke. Jeg lover en aften hvor du vil smage noget lækkert, lære lidt om det og få et par gode grin undervejs. Her er i hvert fald mine bedste tips til romsmagning hjemme.

1 Hvor meget skal smages når der f.eks. skal arrangeres romsmagning hjemme

Jeg serverer typisk 2. cl af hver rom. Antallet bør derfor ligge mellem 6 og 8 forskellige,.Ikke mere end 8, længere tid kan i ikke holde ud at høre på min stemme. Får i mere end 8 vil i formentlig heller ikke have lyst til mere.

2 Har rækkefølgen nogen betydning?

Den skal jeg nok tage mig af. Det vil ikke give mening at smage den kraftigste først, eller for den sags skyld den med mest alkohol. Gør man de risikerer vi at i overhovedet ikke vil kunne smage dem som kommer efter. Jeg opbygger smagningen så den bliver både varierende og med en smagsmæssigt stigende kurve..

3 Skal vi have noget til romsmagningen?

En rigtig god ide vil være at byde lidt brød til. Ikke til at stille sulten. Blot til at kunne rense smagsløgene mellem hver rom. Ganske almindeligt vand er også glimrende. Her er postevand fint. Endelig ikke noget fint Italiensk eller Fransk vand. Disse er typisk med en masse mineraler og salte, som bare vil forvirre vores hårdt prøvede smagsløg

4 Hvad skal jeg som vært sørge for når jeg skal holde romsmagning hjemme

Foruden det brød og vand jeg allerede har nævnt vil det være en rigtig god ide med siddepladser til alle og bordplads svarende til mindst en A4side på den lange led.. Sugerør vil være rigtig godt, ikke at vi skal drikke A.H.Riise rom med sugerør, men sugerøret fungerer glimrende som hævert, når vi skal tilsætte rommen en enkelt dråbe vand eller 2.Skriveredskaber er også en rigtig god ide.

Hvis smagningen afholdes på et sted med vanskelige adgangsforhold. Det kunne være noget med mange trapper, manglende parkeringsmuligheder, perlegrus belagte gårdspladser eller lignende, her må du gerne have en masse hjælpende hænder til at løfte og slæbe.

5 Hvad har Lars Code med til en romsmagning hjemme hos mig

Alt det vi skal smage. Glas underlag. Glas, et til hver A.H.Riise rom, selvfølgelig i klingende krystal. Smageskemaer i farver med plads til jeres egne smagsnoter. Bestillingslister, så i har mulighed for at indkøbe yndlingsflasken til en rigtig god pris.

6 Hvordan smager man på og drikker god rom

Når vi arrangerer en romsmagning hjemme hos dig så gennemgår jeg fra A-Z hvordan man ser på, dufter til og smager på god rom. Hvad kan en enkelt dråbe vand betyde. Hvad viser farven og hvor kommer den fra. Hvorfor vil det være optimalt ikke at nyde stærke smagsgivere, Kaffe, te, tobak, snus, øl osv. under smagningen. Hvilken betydning har alkoholprocenten for smagen.

7 Hvad ellers

En romsmagning hjemme med Lars Code er kendetegnet ved masser af humor, røverhistorier og godt med glimt i øjet. Rommens historie såvel generelt, som set med A.H.Riise øjne. Mantraet er ” det gør ikke noget vi lærer noget, men vi skal først og fremmest have det sjovt.

Hvad har Lars Code med A.H.Riise at gøre

Lars Code er international brand ambassadør for det Danske romeventyr A.H.Riise. Det betyder at Lars rejser Danmark og Europa rundt for at repræsenterer A.H. Riise på de efterhånden mange export markeder. Lars holder smagninger og masterclasses. Herudover deltager Lars Code i en lang række af de tilbagevendende rom og spiritusmesser der finder sted rundt om i Europa. Mange af de tekster du ser på æskerne til A.H.Riise rom er forfattet af Lars.